La Casa Navàs farà una prova pilot de visita guiada en streaming per a escoles

Les dues classes de sisè curs de l’escola La Vitxeta podran gaudir de les explicacions en directe dels guies de la Casa Navàs sense sortir de la seva aula

Posteriorment les visites en streaming podrien portar-se a terme a altres escoles i s’estudia fer-ne també d’adreçades a altres col·lectius

La iniciativa és fruit de l’acord de col·laboració entre la Casa Navàs amb la plataforma reusenca de serveis d’streaming Reunim.cat

 

Una cinquantena d’alumnes de l’Escola La Vitxeta de Reus visitaran les diferents estances de la Casa Navàs el proper dimarts 17 de novembre al matí. Aquest fet, que podria entendre’s com gens rellevant, té la particularitat que serà sense que els alumnes hagin de sortir de les seves aules, i és que la visita serà en directe, amb els guies adreçant-se als nens i nenes però en streaming.

Els alumnes de les dues classes de 6è podran veure per mitjà dels projectors de les seves aules com els guies de la Casa Navàs fan una explicació personalitzada i en directe per a ells, mentre els ensenyen les particularitats i detalls de la casa, interactuen amb els alumnes i els responen els seus dubtes i curiositats.

Aquesta és una experiència pilot que la Casa Navàs engegarà en temps complicats per portar a terme l’activitat cultural. A causa de les restriccions i limitacions d’aforaments per la Covid19 la casa actualment està tancada al públic fins que s’aixequin certes mesures. Més enllà d’aquesta situació derivada de la pandèmia, també es vol agafar aquesta experiència com una oportunitat en positiu, per poder oferir properament aquesta solució tant a altres escoles com a altres col·lectius, salvant així inconvenients com la distància o l’accessibilitat del propi edifici.

Justament una de les properes proves pilot que es preveu fer serà amb un col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda, ja que l’estricta normativa legal de conservació no permet adaptar l’edifici modernista per fer-lo accessible a tots els públics.

Altres col·lectius que podrien gaudir en el futur de les visites en streaming a la Casa Navàs són historiadors i estudiosos del modernisme que visquin lluny de Reus i no puguin desplaçar-s’hi, professionals del sector de l’arquitectura o empreses, entre altres.

La iniciativa neix fruit d’una col·laboració entre Casa Navàs i Reunim.cat, una plataforma de serveis d’streaming de recent creació que emet esdeveniments en directe per internet, impulsada pels empresaris reusencs Ramon Masip, de la productora de vídeo Mabs, i Miquel Saperas, consultor en màrqueting on-line.

Actualment el sector de l’streaming viu un moment de creixement a causa dels confinaments i les limitacions per poder portar a terme esdeveniments massius. A banda de visites guiades a museus o edificis singulars, Reunim.cat ofereix els seus serveis a molts altres sectors com els del món de la cultura, l’espectacle i entreteniment (per emetre concerts, obres de teatre o altres esdeveniments), fundacions o empreses de formació (per la realització de webinars), partits polítics (per emetre mítings i actes pre-electorals), entitats esportives (per emetre partits o curses), ONGs i entitats sense ànim de lucre, i un llarg etcètera.

One thought on “La Casa Navàs farà una prova pilot de visita guiada en streaming per a escoles

Els comentaris estan tancats.